Fantasy Bolt
 

Phillip Messier: A Vihar Éve

A Vihar Éve leírás
A Vihar Éve
Ezt ma tőlünk
2200 forintért
vásárolhatja meg!
Megtakarítás: 98 Ft

darabot
 vásárlás
Sorozat: Elshaan, 4. kötet

A Találkozón a helfek tudata ismét egyesül, az Elshaan hatalmas lelke egy rövid időre felébred. Ám mi végre mindez, ha a béke elvész? Ha Siljagen győzelme a Találkozóünnepen csak egy még nagyobb megmérettetés kezdete? Egy pusztító űrhajógigászokkal vívott háborúé, ahol a hinamoriak helfjeik mentális erejét vetik be fegyverként. Van-e védekezés ellene? Milyen veszélyt rejt a Néma Hadművelet? Mi az ára a győzelemnek és a vereségnek?

A válasz csupán a Nővérek különös eredetű hatalma előtt mutatkozik meg. Az űrhajók fedélzetein szolgálóknak marad a remény, hogy a nagyszabású hadjárat mellett sikerül megvívniuk személyes küzdelmüket is a belülről emésztő kór ellen.

E könyv lapjain új színekkel tárul elénk az Elshaan univerzuma, hogy titkokkal, kalandokkal átszőtt, különös valóságába kalauzoljon bennünket. Új oldaláról mutatkozik meg a szereplők életének fonalát ellenállhatatlanul magával ragadó két ellentétes erő is: a Trittek és ősi hatalmuk antitézise, Maugun.

Beköszönt a Vihar Éve, és a Trionar felszínét feldúló szelek szárnyukra kapják a Fordulóponthoz vezető eseményeket.

Bővebb információk a könyv háttérvilágáról és az előző részek tartalmából a www.elshaan.hu weboldalon.

Előzmények

Évezredek múltba vesző távolában, az Utazás Korának hajnalán, mikor az Ismert Világ népei első próbálkozásaikat teszik a hiperűr meghódítására, humán lények százezreit hordozó csillaghajó menekül pusztuló világukról. Új otthont keresnek, hogy a faj lelkét mételyként maró viszály még útjuk első állomásán megossza őket. Az indulás sietségében magukkal vonszolt űrállomást hátrahagyják egy ismeretlen gázóriás holdjai közt, majd barátságosabb bolygót keresve eltűnnek a hiperűrben. A majdani vezetőknek szánt rekombinált embriók és az értük felelős tudósok is az űrállomáson rekednek, majd bűnbakként hamarosan a legzordabb hold, a Trionar árapálytól dúlt poklában találják magukat. Ám a holdat két, egymással fejlődési szimbiózisban élő intelligens faj lakja: a macskaszerű, humanoid zireelek és a belőlük átalakuló, hatalmas madarak. Ez utóbbiak a hold urai, a trittek, akik felsőbbrendű hatalmukkal a száműzöttekre kényszerítik feltételeiket: alkalmazkodnak, vagy meghalnak. A tudósok életét hamar felőrlik a mostoha feltételek, de a trittektől kapott génekkel tökéletesített embriókból évezredek alatt életerős, új faj fejlődik, a tyronok. Az idők során az űrállomás lakói benépesítik a másik két holdat, és a három civilizációból végül megszületik a Holdak Szövetsége, Zeifren Csillagállam. Hosszú-hosszú bolyongás után a csillaghajó is révbe ér, hogy jól felszerelt telepesei a Hinamor bolygón hozzálássanak az Ismert Világ egyik legnagyobb birodalmának megalapozásához.

Ám az Utazás Korában nem a fegyverek hordozzák az egyedüli hatalmat. Mindenütt, minden fajban - legyen az humán, vagy nem-humán - jelen van a tudatot és az anyagot befolyásolni képes lényekből, a helfekből szerveződött erő, az Elshaan. A helfek mentális hatalma félelmet kelt a kívülállókban, a félelem gyűlöletté, majd vérengzéssé fajul. A régmúlt legendás tyron nagymestere, Telarion, megalkotta a Helf Törvényeket, a béke zálogát, csakhogy a helfek sem akkor, sem a jelenben nem vetik alá magukat valamennyien e törvényeknek. A Hinamori Birodalom Elshaan kasztja inkább használja tudását népek leigázására. Hódító törekvéseik felborítják a galaxis törékeny politikai egyensúlyát, sorra döntik rabságba a náluk alantasabbnak hitt fajokat.

Hogy mérhetetlen önhittségük hová vezet, azt csak a sokmillió éves civilizáció, az Ősök halhatatlan, nagyhatalmú leszármazottai tudják: a trittek, a Trionar lángszínű egét uraló óriás madarak. Kiválasztottjuk, Siljagen, egy felnőtté avatásán és űrhajós akadémiai vizsgáin épp csak átesett, fiatal tyron férfi különleges erő birtokába jut, mikor űrhajóját hinamori kalózok ejtik fogságba. Megszökik a rabszolgaságból, de az átélt megaláztatások nyomán helf képességeinek új oldala kezd megmutatkozni. E képessége hozzásegíti őt a yazguni cím (a helf harcművészet bajnoka) és a rég vágyott nő szerelmének kivívásához. Majd névleg szolgálatba lép egy űrcirkálón, hogy hozzájusson egy vadászgéphez, és általa a győzelemhez az Ismert Világot lázba hozó űrhajós versenyen, a Nagy Viadalon. Nem a puszta dicsőség vágya vezeti, csupán a díjat, a kalózok ellen esküdött bosszú eszközét akarja megszerezni: az Iscatart, álmai űrhajóját. A Viadalon váratlan szövetségesre lel egy régi ismerős, a hinamori helf kalóz, Farro személyében. Különös barátságuk végigkíséri Siljagen bosszúhadjáratát, sorsuk véglegesen összefonódik. Kedvese, a szép Kitthari és akadémiai barátai segítségével vívott titkos harcuk fényes sikert arat, a hinamori kalózok megtanulják rettegni a Kalózvadász nevet. Csakhogy a sikernek árnyoldala is van. Siljagen veszedelmes ellenséget szerez: Blaurt, a Hinamori Birodalom uralkodóját, az Elshaan kaszt félelmetes mentális hatalommal bíró nagymesterét. Csapdákon és viszontagságokon át, rejtőzködve, szerelmét is feladva küzd céljaiért, de az Elshaan Találkozóünnepen aratott diadala a hinamori yazgun - ellensége akaratából épp Farro - fölött, csak közelebb sodorja őt és az egész világot a háborúhoz. Az erők gyülekeznek, a haditerv kész, még a hinamori helfek rémuralma ellen harcoló renegátok és az őket titkon irányító Nővérek világi vezetője, a Kéz sem képes útját állni az eseményeknek. A Vihar kitör.

Bővebben a Elshaan sorozatról, illetve a sorozat további könyvei >>


További ajánlataink:
Az ötödik elefántCélpont PárizsbanAki farkast kiáltottKlánkönyvek: RavnosHazafiak és zsarnokok
Az ötödik elefántCélpont PárizsbanAki farkast kiáltottKlánkönyvek: RavnosHazafiak és zsarnokok
2840 Ft
Megtakarítás: 150 Ft
3320 Ft
Megtakarítás: 179 Ft
1800 Ft
Megtakarítás: 699 Ft
2370 Ft
Megtakarítás: 120 Ft
2460 Ft
Megtakarítás: 130 Ft
Az ötödik elefánt vásárlásCélpont Párizsban vásárlásAki farkast kiáltott vásárlásKlánkönyvek: Ravnos vásárlásHazafiak és zsarnokok vásárlás

EratoA halasi veres köztársaság csudálatos történetjeLakásdíszítésGyöngyvilág - GyöngyszövésHíd Terabithia földjére
EratoA halasi veres köztársaság csudálatos történetjeLakásdíszítésGyöngyvilág - GyöngyszövésHíd Terabithia földjére
2370 Ft
Megtakarítás: 120 Ft
1300 Ft
Megtakarítás: 500 Ft
3000 Ft
Megtakarítás: 990 Ft
390 Ft1000 Ft
Megtakarítás: 998 Ft
Erato vásárlásA halasi veres köztársaság csudálatos történetje vásárlásLakásdíszítés vásárlásGyöngyvilág - Gyöngyszövés vásárlásHíd Terabithia földjére vásárlás

 
Robert Jordan kedvezményes könyvei

Végzetúr online játékCopyright © 2007 - 2021 | www.fantasybolt.hu | Sitemap | ÁSZF | Adatvédelmi Tájékoztató | E-mail: info(kukac)fantasybolt.hu | Telefon: (06-1)-280-7932