Fantasy Bolt
 

Árnyfal

Árnyfal leírás
Árnyfal
Ezt ma tőlünk
2375 forintért
vásárolhatja meg!
Megtakarítás: 125 Ft

darabot
 vásárlás

Mohamed szerint Jeruzsálem a világ kezdete és vége, minden innen indult ki egykoron és ide tér vissza egyszer. Philip Wilson, a kisebb ismertségnek örvendő brit költő egymaga utazik a szent városba, hogy megtalálja saját hangját, ihletet merítsen. Jeruzsálem hófehér, napszítta kövei sötét titkot rejtenek, a világ számos pontján emberek álmaikban egy éjsötét falról álmodnak, amely nem evilági lényeknek ad otthont. Az Árnyfal létezésről már a Templomos Lovagok is tudtak, de jobbnak látták elhallgatni tudásukat. Wilson rátalál a dimenziókat összekötő kapura, és átlép a Kentaur-angyal birodalmába.

Ian Watson a rá jellemző sötét misztikummal és fordulatokkal írta meg történetét, amely átértelmezi a valóságot, és egy alternatív világba vezeti az olvasókat. A kötetben Watson írása mellett számos izgalmas és érdekes fantasztikus írás található; kötetünk szerzői - Harlan Ellison, Charles L. Grant, Clifford D. Simak - nem ismeretlenek a magyar olvasók előtt.

A kötetben szereplő írások:

 • Clifford D. Simak: Ok az aggodalomra

 • Charles L. Grant: Árnyékok között

 • W. T. Webb: Mi a cél?

 • Harlan Ellison: Az elveszett óra őrzője

 • Thomas A. Tyler: Ablak előttem

 • Henry Slesar: Üdvözöljük a jövőben!

 • Ian Watson: Árnyfal

 • A. G. Nash: Hideg, szürke, másvilági

 • Luisa María García Velasco: Ballonkabát augusztusban

 • Susan Schwartz: A sárkány torkában

 • William F. Nolan: A kaszkadőr

  Előszó

  Az írók többsége úgy tartja, novellát nehezebb írni, mint regényt. Természetesen nem a Háború és békére gondolok, amelyen Lev Tolsztoj majd öt évig dolgozott, és nem is az Ulyssesre. Mert a novella tömör műfaj, tizedannyi oldalon kell a szerzőnek elmesélnie a történetet, és hitelesen átadnia nekünk, olvasóknak, úgy, hogy egy szemernyi kétségünk se legyen, hogy a szerző valami fontos fölött elsikkadt. A novella a jó történetekről szól, amelyeket még évekkel később is lehet mesélni. Gondoljunk csak Hemingway novelláira vagy Sir Arthur Conan Doyle örökérvényű figuráira...

  A fantasztikum - legyen az sci-fi, fantasy, horror illetve ezek keveréke - eredeti formája a novella és a kisregény volt a XX. század elején, és ahogy a külföldi és hazai termést nézzük, még ma is virágkorát éli; gondoljunk csak bele, hány olyan kasszasiker gördült le az elmúlt években a hollywoodi álomgyár futószalagjáról, amelynek eredetije novellaként jelent meg az amerikai SF magazinok hasábjain.

  Mikor összeállítottuk a kötetet, elsődleges célunk az volt, hogy olvasóinknak izgalmas, olykor elgondolkodtató történeteket adjunk. Olyan fantasztikus írásokat, amelyek amellett, hogy szórakoztatnak, adnak valami többet. Töprengtünk azon is, hogy csak szigorúan science-fictiont vagy csak fantasyt válogassunk be a kötetbe. De egyre nehezebb meghúzni a határokat: az elmúlt évtizedekben ugyanis a tematikák közötti éles kontúrok elmosódtak, a mobiltelefon, a számítógép és az űrutazás hétköznapi dologgá vált, a szerzőket a precíz, előrevetítő technikai leírások helyett sokkal inkább az ember és közvetlen környezete, és természetesen a misztikum foglalkoztatja. És az is hozzátartozik mindehhez, hogy szerkesztőként mi sem szeretünk különbséget tenni sci-fi és fantasy között, a színvonalat, a minőséget keressük, igyekszünk saját ízlésünk alapján összeállítani az antológiát, reménykedve abban, hogy rajtunk kívül több ezer olvasónk ugyanolyan élvezettel fogja olvasni a történeteket, ahogy tettük azt mi a fordítás, lektorálás közben. Az eddigi tapasztalatok bizonyították törekvésünket...

  A könyvkiadás mostani helyzetét nézve veszélyes dolog bármit is ígérni. Az elmúlt tíz évben több mint öt SF magazin alakult is szűnt meg, tudomásul kell vennünk, hogy a SF rétegműfaj, a könyvek már évek óta 2.000-5.000 példányban jelennek meg, a kiadók pedig sok esetben inkább hobbiból, mint a nyereség reményében nyomtatnak regényeket, magazinokat és antológiákat.

  Éppen ezért mi sem szeretnénk nagy ígéretekkel nekiindulni, annyi azonban bizonyos, hogyha a kötetnek sikere lesz, akkor olvasóink számíthatnak a folytatásra. Szeretnénk elfogadható áron, a mostaninál jóval több novellát közre adni egy-egy kötetben.

  A kötet címadó novelláját Ian Watsontól választottuk. Watsont korunk egyik legjobb novellistájaként tartják számon az angolszász nyelvterületen. Magyarországon a Warhammer-sorozatot leszámítva nem sok írása jelent meg - bár szerencsére az elmúlt évben egy teljesen más témában született regényt is olvashattunk tőle (Az Úr világa, Beholder), és a hírek szerint jönnek további kötetek. Hiánypótlásként közöljük most Árnyfal című novelláját, amely briliánsan megírt, hátborzongató történet álomról, valóságról és más létsíkokról.

  A kötetben bemutatkozik egy magyar szerző is, aki A. G. Nash néven jelenteti meg első novelláját, külön öröm, hogy a mostani kötetbe beválogathattuk a Hideg, szürke, másvilági című írást.

  Valamint szemeztünk az európai, nem-angolszász SF-ből is, a novellák közt megtalálják olvasóink a spanyol Luisa María García Velasco írását, amelyet ez idáig több rangos spanyol irodalmi magazin is leközölt, és már előkészületben van az első angol nyelvű megjelenés.

  Michaleczky Péter


 • További ajánlataink:
  Olasz ételekUtóhatásÚt a milliókhozMegtorlásMaestro
  Olasz ételekUtóhatásÚt a milliókhozMegtorlásMaestro
  900 Ft
  Megtakarítás: 50 Ft
  2370 Ft
  Megtakarítás: 120 Ft
  1500 Ft
  Megtakarítás: 450 Ft
  1800 Ft
  Megtakarítás: 699 Ft
  3790 Ft
  Megtakarítás: 200 Ft
  Olasz ételek vásárlásUtóhatás vásárlásÚt a milliókhoz vásárlásMegtorlás vásárlásMaestro vásárlás

  Csillagok szikrái IMi tudsz az Európai Unióról?A világ szeme I. (2. kiadás)Szőlő a kertbenLimerick 2.
  Csillagok szikrái IMi tudsz az Európai Unióról?A világ szeme I. (2. kiadás)Szőlő a kertbenLimerick 2.
  3670 Ft
  Megtakarítás: 320 Ft
  2100 Ft
  Megtakarítás: 600 Ft
  1600 Ft
  Megtakarítás: 598 Ft
  1100 Ft
  Megtakarítás: 599 Ft
  1000 Ft
  Megtakarítás: 260 Ft
  Csillagok szikrái I vásárlásMi tudsz az Európai Unióról? vásárlásA világ szeme I. (2. kiadás) vásárlásSzőlő a kertben vásárlásLimerick 2. vásárlás

   
  Robert Jordan kedvezményes könyvei

  Végzetúr online játék  Copyright © 2007 - 2024 | www.fantasybolt.hu | Sitemap | ÁSZF | Adatvédelmi Tájékoztató | E-mail: info(kukac)fantasybolt.hu | Telefon: (06-1)-280-7932